Home > Vinkit > Markkinointi ja sen keinot

Markkinointi ja sen keinot

November 19th, 2017

Markkinointi pitää sisällään monia erilaisia osa-alueita, joita on erittäin tärkeää tutkia yrityksen liiketoiminnan kokonaisuuden kannalta. Mikäli kohdalle sattuu onnistunut asiakaskokemus, se kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan markkinointiin. On tutkitusti todettu, että vertaissuositukset ovat mainontaa uskottavampi keino tuoda tuotetta ihmisten tietoisuuteen. Kannattaa siis aina selvittää, mikäli on sattunut oikein onnistunut markkinointitapaus, josko asiakas haluaisi kertoa siitä palautteen vaikkapa videomuodossa referenssinä.

Myöskään työntekijän vaikutusta markkinoinnissa ei tule unohtaa. Jokainen henkilö on omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, kuinka ihmiset kyseisen yrityksen näkevät. Kun työntekijä on tyytyväinen, kertoo hän todennäköisesti hyvästä työpaikastaan ja työnantajastaan eteenpäinkin. Tyytyväiset työntekijät ovat siis näin ollen yksi parhaista yrityksen markkinoinnin keinoista.

Markkinoinnin tavoitteena on maksimoida ja mahdollistaa yrityksen kasvu. On välillä haastavaa etenkin niissä pienemmissä yrityksissä löytää juuri parhaat keinot markkinoinnissa, jotta siihen panostettu resurssi olisi sopivassa suhteessa siitä saatuun hyötyyn. Olipa kyseessä pieni tai suuri asiakas, kaikki asiakaskohtaamiset sekä erityisesti digitaalinen markkinointi ovat välttämättömiä yrityksen tulevaisuuden suhteen.

Uskollinen asiakas on yritykselle tänä päivänä kultaakin kalliimpi. Mitä sitten voisi erityisasiakkaille, niille, jotka ostavat usein tai isoissa määrissä, lähettää lahjana? Moni mieltää tällaiset liikelahjat vanhanaikaiseksi, mutta itseasiassa pieni muistaminen voi ilahduttaa kovinkin ja toimia yrityksen siteiden ja suhteiden vahvistajana.

Lahjaksi kannattaa valita jotain melko pientä, jottei sen arvo aiheuta vastaanottajalle veroseuraamuksia tai epämiellyttävää tunnetta siitä, että lähettäjä odottaa jonkinlaista vastapalvelusta. Mutta tarpeelliset ja ajatuksella valitut tuotteet ovat hyvä idea esimerkiksi ennen joulua tai sitten kesän kynnyksellä.

Kaikki mainoslahjat eivät ole juuri kyseiselle asiakkaalle mietittyjä, ne voivat olla myös niille potentiaalisille asiakkaille suunnattuja, joita jaetaan suurissa määrin erilaisissa tapahtumissa, kuten messuilla. Tällöin toki mainoslahjaan painetaan yrityksen logo, nimi tai mainostettava tuote, muutoinhan koko idea menisi hukkaan.

Mainoslahjat ovat yleensä suosittuja, niistä pidetään ja niitä mielellään vastaanotetaan. Talvella esimerkiksi jääraappa autoon, heijastin tai paksut lapaset ja kesällä sitten vaikkapa kylmäkassi tai picnic-huopa voivat olla niitä kaikkein mieleenpainuvia lahjoja – muistamisia, joista on saajalleen myös hyötyä.