Home > Vinkit > Kuinka saada lisää kävijöitä omalle www-sivulle?

Kuinka saada lisää kävijöitä omalle www-sivulle?

September 12th, 2014

Kun sinulla on valmis, näyttävä ja hyvin toimiva www-sivu, ollaan jo aika pitkällä, ja silloin on hyvät edellytykset aloittaa onnistunut toiminta www:ssä. Valmis kotisivu ei kuitenkaan vielä itsessään takaa menestystä, vaan sivulle pitää saada kävijöitä. Tästä päästäänkin www-sivujen suurimpaan haasteeseen, eli riittävän näkyvyyden saamiseen. Aikoinaan, joskus 1990-luvulla saattoi yksinkertaisella hakukoneoptimoinnilla päästä Altavista-hakukoneen kärkeen.

Tuohon aikaan hakukoneita pystyi myös manipuloimaan esimerkiksi lisäämällä sivulle suuren määrän erilaisia hakusanoja. Nykyään Googlen aikakautena tämä ei kuitenkaan enää ole mahdollista, ja vastaavat temput todennäköisesti vain vaikeuttaisivat oman sivun promotointia. Hyvä hakukoneoptimointi on kuitenkin edelleen kaiken perusta, ja se kannattaa joka tapauksessa tehdä hyvin. Sivun meta-tagit ja tekstimuotoinen sisältö on avainasemassa siinä, kuinka sivusi näkyy hakutuloksissa. Lisää ohjeita optimointiin löytyy internetistä, esimerkiksi hakusanoilla Search Engine Optimization tai lyhenteellä SEO.

Aivan hakukoneoptimoinnin veroinen ja joskus jopa toimivampi tapa saada uudet ihmiset löytämään sivusi on hankkia sopiva yhteistyökumppani. Yhteistyökumppani on parhaimmillaan sellainen, jonka kautta saat omalle sivullesi huomattavasti liikennettä, mutta myös kumppanisi hyötyy partnerisuhteestanne. Yhteistyökumppaniksi kannattaa luonnollisesti koittaa etsiä mahdollisimman hyvämaineisia ja suosittuja sivustoja. Mikäli oman kotisivusi aihe koskee esim. pelejä ja pelaamista, niin täydellinen yhteistyökumppani voisi olla Betsson kasino, joka on suomalaisten hyvin tuntema suosittu pelipalvelu. Tai jos sivusi käsittelee vaikka musiikkia, niin vastaavasti optimaalisia partnereita voisivat olla Spotify tai Sound Cloud. Erilaisten verkkokauppojen, vaikkapa urheilutuotteiden myyjän kannattaisi puolestaan hakea yhteistyötä vaikka jonkin suuren vaatevalmistajan kuten suomalaisen Luhdan kanssa.

Vielä yksi maininnan arvoinen hyvä promotointikanava on sosiaalinen media. Facebookissa ja Twitterissä pystyy helposti jakamaan päivityksiä, joissa on linkkejä sivullesi, ja jos päivitys on muuten kiinnostava, niin tätä kautta voi löytää paljon uusia asiakkaita. Toimivan facebook-promotoinnin perusedellytys kuitenkin on, että sinulta löytyy joko riittävästi omia kavereita, tai olet mukana jossakin fb-ryhmässä tai tykkäät jostakin sivusta, jonka kautta voit päivityksiä tehdä. Omien päivitysten tilaa pystyy kätevästi seuraamaan, ja niistä myös näkee kuinka moni on nähnyt päivityksesi, tykännyt siitä tai jakanut eteenpäin.